Ο μαζικός τάφος ενώνει τους νεκρούς

Anonim

Ο μαζικός τάφος είναι η ταφή μιας ομάδας ανθρώπων που πέθαναν ταυτόχρονα λόγω ορισμένων γεγονότων, μεταξύ των οποίων μπορεί να είναι εχθροπραξίες, επιδημίες, φυσικές καταστροφές, καταστολή κ.λπ. Τα αντικείμενα αυτά έχουν τον δικό τους αριθμό και επισημαίνονται στους χάρτες. Δεδομένα σχετικά με τις προσωπικότητες των ανθρώπων που βρίσκονται στον τάφο, κατά κανόνα, είναι άγνωστες. Οι τάφοι χωρίζονται σε πολιτικούς και στρατιωτικούς και οι στρατιώτες πρέπει να αποτίσουν φόρο τιμής στους μαζικούς τάφους των πεσόντων στρατιωτών.

Image

Ο παλαιότερος μαζικός τάφος βρέθηκε στο έδαφος της Μονής Μονής Σιμόνοφ στη Μόσχα, όπου βρέθηκαν κυβικά μέτρα ανθρώπινων απομεινών. Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα κρανία αυτών που είχαν ταφεί ανήκαν σε νέους υγιείς ανθρώπους και δεν διατηρήθηκαν ρούχα και κάποια αντικείμενα. Αυτό, μαζί με τις απαραίτητες αναλύσεις, οδήγησε στο συμπέρασμα ότι στο σημείο αυτό υπήρχε ένας μαζικός τάφος στρατιωτών που πέθαναν, όπως υποτίθεται, κατά τη διάρκεια της μάχης Kulikovo.

Το έδαφος της Ρωσίας υποβλήθηκε επανειλημμένα σε στρατιωτικές επιδρομές. Ως εκ τούτου, ο μαζικός τάφος, δυστυχώς, είναι ένα συχνό φαινόμενο σε πολλές τοποθεσίες. Έτσι, τη δεκαετία του 70 του 20ού αιώνα ανακαλύφθηκε μια συλλογική ταφή στην άκρη του δάσους Utica με συνολική έκταση περίπου 170 τετραγωνικών μέτρων. μέτρα, στην επικράτεια των οποίων βρέθηκε το τελευταίο καταφύγιο περίπου 700 ατόμων και 350 αλόγων. Τα ερείπια συλλέχθηκαν και κάηκαν το Νοέμβριο του 1812. Στη σοβιετική εποχή, το έδαφος στο χώρο ταφής ήταν διαμορφωμένο. Εδώ βάζουμε τους οβελίσκους, καθαρίζουμε την τροχιά. Αργότερα δημιουργήθηκε ένας ξύλινος σταυρός.

Image

Ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος επέκτεινε τον θλιβερό κατάλογο των τάφων. Για παράδειγμα, περίπου 139 χιλιάδες σοβιετικοί στρατιώτες σκοτώθηκαν στον ισθμό του Καρελιού και περίπου 0, 3 εκατομμύρια άνθρωποι σκοτώθηκαν στον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο. Οι Φινλανδοί έχασαν περίπου 87 χιλιάδες στρατιώτες. Περίπου 60 χιλιάδες από αυτούς πέθαναν το 1941-1944. Λόγω του γεγονότος ότι οι μάχες διεξήχθησαν στα δάση, δεν υπάρχει ακόμα ένας μαζικός τάφος στον ισθμό, ο οποίος απαιτεί ανίχνευση βάσει ιστορικών δεδομένων, καθώς και σωστή συντήρηση.

Σήμερα στη Ρωσική Ομοσπονδία υπάρχουν πολλές ομάδες έρευνας, μερικές από τις οποίες έχουν ενώσει σε μια ειδική συμμαχία. Πολλοί από τους συμμετέχοντες στις ανασκαφές λένε ότι οι στρατιώτες που πέθαναν στον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο εξακολουθούν να βρίσκονται στα δάση και τα χωράφια της χώρας. Η ταυτότητα μερικών από αυτά μπορεί να καθιερωθεί, τα υπόλοιπα θάβονται σε μαζικούς τάφους με την παροχή των κατάλληλων τιμών. Σύμφωνα με ξεχωριστές μελέτες, ως αποτέλεσμα στρατιωτικών και άλλων ενεργειών στην ΕΣΣΔ κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου, πέθαναν περίπου 26, 6 εκατομμύρια άνθρωποι.

Image

Επιπλέον, δεν πρέπει να ξεχνάμε τα θύματα του χρόνου ειρήνης, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται όσοι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της σταλινικής καταπίεσης. Σε πολλές πόλεις της Ρωσίας και των χωρών της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών (CIS) σήμερα, μνημεία σε εκείνους που πυροβολήθηκαν στα τέλη της δεκαετίας του '40 είναι ανοικτά Για παράδειγμα, πάνω από 100 σημεία σκοποβολής βρέθηκαν κοντά στο Voronezh, 998 (!) Οι άνθρωποι θάφτηκαν. Αρκετά στάμνα γεμίστηκαν με νεκρούς κοντά στο Ιρκούτσκ, στο Vorkuta - ορυχεία και χωματερές, κοντά στην Αγία Πετρούπολη - μια ολόκληρη ερημιά (Levashovo).

ενδιαφέροντα άρθρα

Bandar tertutup Ozersk: penduduk, fakta menarik

Pendapatan moneter per kapita penduduk - ciri, pengiraan dan dinamik

Lelaki berbulu: apa yang menarik tentang mereka? Bagaimana untuk merawat tumbuh-tumbuhan pada badan lelaki dan wanita

Kastil di udara, atau awan apa